Cardio

 
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cardio apparaten 

De professionals van GymCompany presenteren een zorgvuldige en ideale selectie cardio apparaten om aan cardio oefeningen te doen. Van loopbanden tot crosstrainers, roeitrainers, spinningfietsen, hometrainers en fitness accessoires. Al onze fitnessartikelen helpen je om het maximale uit je cardio training te halen.

   

Deze type fitnessapparaten zijn ontworpen voor alle soorten gebruikers. Of je nu een gevorderde of een beginner sporter bent, in deze categorie vind je de loopband, hometrainer of roeitrainer die het beste bij je sportieve doel past. Hiermee activeer je niet alleen je metabolisme en verbrand je vet effectiever, maar je verbetert ook je gezondheid en je fysieke conditie. En laten we de gemoedstoestand niet vergeten: sporten verhoogt het serotoninegehalte, het gelukshormoon!

Cardio apparaten voor thuisgebruik

Thuis cardio oefeningen uitvoeren is een goede manier om fit te blijven zonder je dagelijkse routine te hoeven wijzigen. Een van de problemen die we meestal tegenkomen bij het starten (of simpel weg blijven doorgaan) met sporten is tijd: naar de sportschool gaan of hardlopen gaat niet alleen gepaard met met de toewijding van minuten tijdens de oefening, maar veresit ook voorbereiding. Daarom zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om thuis cardio training te doen op cardio apparaten en zo tijd en geld besparen. 

Deze apparaten voor thuisgebruik geven je vrijheid bij het doen van je oefeninegn. Ook stellen deze apparaten je in staat om te trainen wanneer je wilt en om nog meer gemotiveerd te zijn. Bovendien, neemt het een zorg van de ongewenste weeromstandigheden weg. Het kan regenen, sneeuwen, of verstikkend heet zijn buiten terwijl jij rustig thuis traint. 

Cardio apparaten zijn behulpzaam in het kweken van spieren, vet verbranden en fit blijven. Cardio trainingen zijn essentieel in het verbeteren van de bloedcirculatie,. helpen je ademhalingssysteem, versterken spierweefsels en zorgen voor een gezonder en gelukkiger leven.  

Welk cardio apparaat is het beste voor mij? 

Niet alle cardio apparaten zijn hetzelfde. Afhankelijk van de sport die je beoefent, train je een bepaalde spiergroep of delen van je lichaam. Dus, waar moet je rekening houden bij het kiezen van en cardio apparaat? Jouw doelen, de spieren die je wilt ontwikkelen en versterken, of de delen van je lichaam waar je meer vet wilt verbranden. De meest populaire apparaten zijn: loopbanden, crosstrainers en hometrainers. Elk specifieke apparaat heeft verschillende kenmerken en specifieke voordelen, waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van deze apparaten. 

Loopbanden, de meest populaire apparaten onder cardio apparaten 

Loopbanden zijn een van de meest voorkomende cardio apparaten in zowel sportenscholen als voor thuisgebruik. Het is een cardio training met vele voordelen, zoals  het verbeteren van de bloedsomloop, versterken van zowel beenspieren, bilspieren als buikspieren en het verbranden van vet. 

Volgens ervaren sporters is hardlopen een van de meest boeiende sporten en de loopband is een optimale manier voor hardlopen om twee redenen:

  1. Alle spieren worden versterkt: velen zullen denken dat hardlopen alléén de benenspieren versterkt, maar dat is niet waar. Wanneer we op de loopband of in open ruimtes rennen, versterken we niet alleen de dijen, maar ook de billen, de buik, de kuiten en zelfs de armen en borst. Daarom helpen loopbanden bij het algemeen vetverlies en bodybuilding. 
  2. Het is instelbaar op verschillende niveaus: loopbanden maken het mogelijk om zowel de intensiteit van de oefening als de helling te regelen. Dankzij dat kunnen we verschillende delen van de spieren vormen, wat ook helpt bij het verkrijgen van weerstand. 

Aan de andere kant moeten we in rekening houden dat wanneer we rennen er een impact is op onze gewrichten. Mensen met gewrichtsproblemen kiezen meestal voor andere machines, zoals hometrainers of crosstrainers.


Máquinas de cardio

Hometrainers

Hometrainers zijn ook heel gebruikelijk in huizen, omdat ze ook een vermakelijke, gezonde en gemakkelijke oefening uitvoeren, en ook comfortabel opgeborgen kunnen worden in kleine ruimtes. Ze zijn een goede optie voor kleine huizen. Deze apparaten verterken de beenspieren, bilspieren en activeren de buikspieren. Ben je geïnteresseerd in het versterken van goede bilspieren dan is dit een cardio apparaat voor jou. 

Crosstrainers 

Crosstrainers worden steeds populairder in zowel sportscholen als voor thuisgebruik dankzij het aantal spiergroepen, die je op dit apparaat kan trainen. Wanneer we trainen op crosstrainers, worden onze armspieren en beenspieren geactiveert en versterkt. Ook worden de buikspieren geactiveerd, zodat we in evenwicht kunnen blijven. Dit apparaat is de beste optie voor algemeen vetverlies en om de grootste hoeveelheid lichaamsspieren te versterken. 

Roeitrainers 

Roeimachines zijn cardio apparaten die de ervaring van het roeien simuleert en werkt op dezelfde spieren die worden uitgeoefend tijdens het peddelen. Een cardiotraining biedt veel voordelen voor het lichaam: het verbetert de cardiovasculaire functie, verlaagt het cholesterolgehalte en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Trainen op roeitainers verterkt en activeert de quadriceps, hamstrings, billen, ruspieren en buikspieren. 

Cardiomachines zoals roeimachines zijn ideaal voor het verstevigen van spieren en voor het verbranden van vet. Daarin zit de meeste energie om aerobe oefeningen uit te voeren. Deze eigenschap veroorzaakt een oefening met een lage en matige intensiteit om de vetvoorraad te verminderen. De beste roeimachines simuleren perfect roeien. Velen nemen zelfs een watertank op om de beweging realistischer te maken. Het is een geweldige optie om een ​​cardio oefening thuis te doen. Roeitoestellen zijn de ideale cardio apparaten voor jouw cardiotraining en bij Gymcompany vindt je de beste apparaten. Heb je niet voldoende ruimte voor een roeitrainer? Gymcompany heeft ook opvouwbare roeimachines, die je makkelijk kan verplaatsen en opbergen. 

Spinningfietsen

Indoor fietsen zijn cardiomachines die veel voordelen voor je lichaam bieden. Ze simuleren de fietservaring zonder het huis of de sportschool te verlaten. Ze zijn ook een van de soorten cardio apparaten die de benen, dijen en billen het beste activeren en versterken. Ze bieden een combinatie van aerobe en anaërobe training dankzij de veranderingen in tempo, die worden aangebracht tijdens het trainen met een van deze fietsen. Elke leeftijd is goed voor cardio-oefeningen met een indoor fiets. De fysieke activiteit op deze machines heeft weinig negatieve impact. 

Net als de rest van de oefeningen die met een cardio apparaat worden geoefend, is training met indoor-fietsen zeer geschikt om vet te verbranden en het volume te verminderen. Ze helpen ook om de weerstand te verhogen, stress te verminderen en concentratie te bevorderen. Bij de aanschaf van een cardio apparaat, zoals indoor fietsen, moet rekening worden gehouden met het type transmissie, de weerstand, het gewicht van het vliegwiel, de afstelmogelijkheden en de monitor en console. Gymcompany biedt de beste indoor fietsfietsen op de markt om een ​​goede cardiotraining uit te voeren.

Bekijk onze selectie cardio apparaten en raadpleeg onze experts. Wij zullen je helpen bij het kiezen van het beste apparaat.