Crosstrainers

 
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het beste aanbod van crosstrainers bij GymCompany

LDe crosstrainers die beschikbaar zijn in onze catalogus zijn de beste op de markt qua prijs en kwaliteit. Merken zoals Life Fitness, Sole Fitness, BH Fitness en NordicTrack zijn enkele die je in onze catalogus vindt. We zullen je adviseren en helpen de beste crosstrainer te vinden, die het beste aansluit op jouw behoeften en doelstellingen.  

Alle aankopen worden gratis geleverd en bovendien kun je jouw aankoop praktisch en comfortabel financieren, zodat alles nog eenvoudiger wordt. 

Voordelen van cardio fitness op een elliptische crosstrainer

De crosstrainer is een fundamenteel fitnessapparaat, meestal te vinden in het cardio-gedeelte van een sportschool of healthclub. Het is een stationair apparaat met twee lange handgrepen en voetpedalen. De oefening bootst de bewegingspatronen na die worden ervaren tijdens het lopen, rennen en traplopen, voor een effectieve training voor het hele lichaam. Hier zijn zeven voordelen van het gebruik van een crosstrainer:

1. Versnellen van gewichtsverlies 

De voordelen van het gebruik van een elliptische machine voor gewichtsverlies zijn duidelijk. Veel mensen gebruiken dit apparaat met succes om hun vetverlies te versnellen. Onderzoek suggereert dat crosstrainers de voorkeur hebben boven sommige van de alternatieve machines, zoals traplopen en hometrainers. Trainingen op crosstrainers kunnen vaak gemakkelijker aanvoelen dan andere cardio apparaten, omdat grotere groepen spieren worden gebruikt om de beweging te genereren. Het exacte aantal verbrande calorieën tijdens een training op de crosstrainer hangt af van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht en jouw huidige fitnessniveau, maar het is zeker een van de meest effectieve machines om te gebruiken als jouw doel is om af te vallen .

2. Train het hele lichaam

In tegenstelling tot veel andere cardio machines werken crosstrainers over het hele lichaam, zorgen voor een volledige lichaamstraining en verhogen het aantal verbrande calorieën. Om de armen een effectieve workout te geven, houdt je de handgrepen vast, duw en trek je terwijl je voeten op de pedalen beweegt. Dit werkt het hele bovenlichaam, inclusief de borst en schouders, Terwijl je de pedalen met je voeten beweegt, krijgt je onderlichaam, inclusief je bilspieren, een geweldige training. Om de bilspieren te richten, kunt je de weerstand verhogen of perioden van achteruit trappen invoeren. De crosstrainer is een zeer aanpasbare machine en trainingen kunnen worden aangepast aan specifieke spiergroepen als dat nodig is. Het is mogelijk om enkele aanpassingen aan je crosstrainer routine aan te brengen om je core te versterken, inclusief de allerbelangrijkste buikspieren. Om meer aan je buikspieren te werken, laat je gewoon de handgrepen los en zet je je kernspieren aan. Wanneer je je handen niet langer vasthoudt, moet je je buikspieren gebruiken om in balans te blijven. Dit biedt je ook een fantastische kerntraining. Kleine veranderingen in de manier waarop je de machine gebruikt, kunnen zich op verschillende spiergroepen richten, waardoor je dijen strak en sterk blijven. Wanneer je bijvoorbeeld achteruit trapt, worden je quads geactiveerd. Als je een gevorderde gebruiker bent, kun je zelfs squats uitvoeren terwijl je achteruit trapt. Je moet dit niet proberen totdat je een gewone gebruiker bent, maar dit kan de conditie van je dijen aanzienlijk verbeteren. Probeer elke keer een paar seconden de squat vast te houden.

3. De intensiteit van je training

De beste training routines bevatten verschillende intensiteiten die samen worden gebruikt om een ​​effectief training te creëren. Wanneer je een crosstrainer gebruikt, kun je ervoor kiezen om een ​​stevige wandeling, een run of een uitdagende trap na te bootsen. Om het type training te wijzigen, hoef je alleen de weerstand van de machine en de snelheid waarmee je beweegt te variëren. Als je je conditie probeert te verbeteren, introduceer dan een intervaltraining met hoge intensiteit. Dit omvat het mengen van enkele bursts met hoge intensiteit met periodes van lage intensiteit. Je kunt laag beginnen en de intensiteit in de loop van de tijd opbouwen.

4. Train voor kracht 

Hoewel weerstandstraining vaak de beste oefening is om je spieren te versterken, is het gebruik van de crosstrainer een uitstekend alternatief of aanvullende oefening om de kracht rondom te verbeteren. Het verhogen van de weerstand van de machine betekent dat je lichaam harder moet werken om dezelfde snelheid te bereiken, dus draai dit omhoog als je op zoek bent naar kracht. Onderzoek heeft ook gesuggereerd dat de crosstrainer kan worden gebruikt als herstel oefening door mensen die veel weerstandstraining volgen. Dit is gevonden om spieren te helpen veel sneller te herstellen en kan resulteren in grotere algehele krachtwinst. Wanneer je de crosstrainer gebruikt voor herstel, is het belangrijk om zowel de weerstand als de hartslag relatief laag te houden in vergelijking met oefeningen met hoge intensiteit.

5. Train thuis

Als je thuis wilt sporten, in plaats van naar een sportschool te gaan, moet een crosstrainer bovenaan je wensenlijst staan. Ze zijn relatief goedkoop, nemen niet veel ruimte in beslag en bieden je een volledige lichaamstraining. De crosstrainer wordt vaak over het hoofd gezien als apparatuur voor een homegym, waarbij veel mensen in plaats daarvan een loopband kiezen.