Motorloze Loopband

 
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Curved Treadmills 

Op de zelf-aangedreven loopband kun je op een meer natuurlijke stijl, op de ballen van je voeten hardlopen. Dit duwt je lichaam naar voren en creëert het momentum om de loopband te laten lopen. Deze stijl van hardlopen gebruikt tegelijkertijd meer spiergroepen in het lichaam in vergelijking met de traditionele stijl van hardlopen, die door veel hardlopers wordt gebruikt, namelijk op de hielen. 

Dit is een veelzijdig cardio apparaat dat veel toepassingen heeft: 

  • Aerobic Fitness

  • Anaerobic Power (Training op snelheid)

  • Anaerobic Capacity ( Interval Training, Fartlek Training, Timed Intervals, etc.)

  • Maximale Speed Training  

  • Revalidatie loco motorische patronen  

Waarom je een gebogen loopband zou overwegen? 

Naast de vele soorten toepassingen heeft een motorloze loopband veel voordelen voor de gezondheid en prestaties. 

Versterk meer spiergroepen en verbrand vet  

Vanwege de voortstuwingstechniek die nodig is om de loopband te laten functioneren (vergelijkbaar met buiten hardlopen), werpt de gebogen loopband tijdens je training meer spieren (bilspieren en hamstrings). Door het minimaliseren van de verticale verplaatsing van het massamiddelpunt van het lichaam aan de gebogen loopband is er een samenvallende toename van energieverbruik. 

 

Zelf-gedreven en makkelijk te gebruiken 

Doordat het volledig aangedreven wordt door de gebruiker, is dit cardio apparaat eenvoudig en kan de sporter snel aan de slag. Spring erop en verplaats je lichaamsgewicht naar voren om te lopen, joggen of rennen. Het beste van alles is dat er geen elektriciteit nodig is. 

Waarom zou je overwegen om een gebogen loopband aan je (home) gym toe te voegen? 

Er zijn een aantal redenen waarom een gym zou moeten overwegen een gebogen loopband aan hun cardiovasculaire apparaten toe te voegen. Enkele voordelen zijn: 

Veilig te gebruiken  

Er is minder wrijving en geen warmteontwikkeling door de interactie tussen het gordelsysteem en het transportsysteem. Het loopvlak van de loopband heeft veel meer grip omdat het loopvlak fundamenteel verschilt van de loopbanden op conventionele loopbanden, waar normaal gesproken nylon-nylon banden worden gebruikt.  

Geen elektriciteit vereist

Deze loopbanden zijn vriendelijker voor het milieu, omdat ze volledig door de gebruiker worden aangedreven. Dit betekent dat er lagere levensduurkosten zijn, omdat er geen elektriciteit nodig is. 

Lange levensduur          

Een gebogen loopband heeft een langere levensduur in vergelijking met een conventionele loopband, omdat er geen gemotoriseerde onderdelen zijn. Onderhoudskosten worden tijdens de levensduur van de machine tot een minimum beperkt als regelmatig onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd. 

Cardiotrainingen op gebogen loopbanden   

Sprint training 

Sprint intervallen op een gebogen loopband zijn een ideale training, omdat er geen motor in de loopband zit. Dit betekent dat de sporter zijn sprint interval super snel kan starten zonder te hoeven wachten tot de loopband een bepaalde snelheid behaalt om erop te kunnen sprinten. 

 

High Intensity Interval Training (HIIT)  

Op een gebogen loopband kun je jouw tempo aanpassen om renbaan intervallen na te bootsen. Omdat motorloze loopbanden geen snelheidslimiet hebben, is het uitstekend keuze voor topsporters waarbij het vereiste tempo sneller is dan de topsnelheid van een commerciële gemotoriseerde loopband. 

 

Groepstraining

Een gebogen loopband is de perfecte oplossing voor groepstraining, omdat het gemakkelijk is om op en af te springen en de snelheid van het loopvlak onmiddellijk vertraagt wanneer de sporter stopt met rennen. Dit zorgt voor snelle overgangen van een oefening naar een andere oefening.   

Koop een gebogen loopband bij GymCompany  

Het is duidelijk om te zien dat de gebogen loopband veel voordelen biedt voor sporter en sportscholen in vergelijking met een traditionele gemotoriseerde loopband. De gebogen loopband is zeer veelzijdig, biedt legitieme trainingsmogelijkheden en is milieuvriendelijk door zelfaandrijving.