GRATIS VERZENDING
CARRO0

WIJ BLIJVEN NON STOP VOOR U WERKEN. LEVERTIJD: 6-14 DAGEN

Functioneel

ForceUSA Power Rack / CrossOver met Accessoires en Verstelbare Bank ForceUSA Power Rack
Korting
Antes: € 1.499,00 Korting: € 300,00- € 1.199,00
Assault Fitness Air Runner Loopband Assault Fitness Air Runner Loopband
Korting
Antes: € 4.945,00 Korting: € 1.246,00- € 3.699,00
Xebex Air Bike AB-1 Xebex Air Bike
Korting
Antes: € 1.540,00 Korting: € 741,00- € 799,00

Functioneel 

Voel je je ongemotiveerd? Is je vooruitgang geremd? Wil je je workouts uitdagender maken en aanvuren? Functionele training kan het antwoord zijn.

 

Functionele training betekent trainen op een manier die je lichaam buiten de sportschool ten goede komt. Sommige vormen van functionele training zijn onder meer:

 

  • krachttraining met medicine balls, battle ropes en dumbbells  

  • Plyometrische oefeningen, zoals box jumps   

  • High intensity interval training (HIIT) 

  • Bodyweight resistance training, inclusief het gebruik van weerstandbanden 

 

Naast het feit dat crossfit een geweldige manier is om verveling tijdens trainingen te doden, hebben crossfit workouts veel voordelen. GymCompany zet hieronder hoe functionele trainingen een positieve invloed kunnen hebben op je training voortgang.  

 

Het beste van twee werelden 

Of je nu een cardio-fanaat of een diehard gewichtheffer bent, functionele training kan worden verwerkt in vrijwel elke trainingsroutine. Je kunt bijvoorbeeld een burn-out HIIT-sessie toevoegen na het gewichtheffen, of weerstandsoefeningen voor het hele lichaam opnemen, zoals burpees of push-ups tussen cardiotrainingen.   

 

Door meer variatie in je trainingen te introduceren, verhoogt je je potentieel om vet te verbranden en / of spieren op te bouwen. Dit maakt je trainingen beter afgerond en minimaliseert het risico op eventuele blessures.

 

Dat wil niet zeggen dat elke training een combinatie van cardio en krachttraining moet zijn. Je kunt in plaats daarvan ervoor kiezen om op verschillende dagen functionele training toe te voegen. Bijvoorbeeld, drie dagen krachttraining en twee dagen plyometrische trainingen per week. 

 

Verhoogde flexibiliteit 

Functionele training omvat meestal het bewegen van je hele lichaam. Door een groter bewegingsbereik te introduceren, verbetert je algehele flexibiliteit. Dit is vooral gunstig voor iedereen die aan krachttraining doet, omdat bewegingen tijdens die trainingen zich meer kan richten op geïsoleerde spieren en spiergroepen. 

 

Mobiliteit is een vaak over het hoofd gezien aspect van training, maar het is ongelooflijk belangrijk voor elke stijl van training. Meer functionele oefeningen doen is een geweldige manier om al je gewrichten vaker te laten bewegen, wat het risico op blessures vermindert. 

 

Voordelen buiten de sportschool 

Het beste voordeel van functionele training is hoe goed het overgaat in het leven als je niet in de sportschool bent. Dit maakt het een ongelooflijk nuttige manier om te oefenen, vooral voor diegenen die hun algehele gezondheid en fitheid willen verbeteren in plaats van alleen esthetiek.

Je merkt misschien dat je vaardigheden en spiergeheugen die je in de sportschool hebt opgebouwd, direct worden overgebracht naar situaties in de praktijk. Of het nu gaat om al je zware boodschappentassen naar boven te brengen, beter in balans te kunnen zijn terwijl je in de tram staat, of gewoon een merkbare verbetering van je houding, de vele praktische toepassingen van functionele training zijn gemakkelijk te zien.

 

Crossfit bestaat uit een gevarieerd aantal functionele bewegingen zoals gewichtheffen, roeien, gymnastiek, hardlopen ... uitgevoerd op hoge intensiteit. Het is een programma dat erop gericht is een volledige lichaamstraining te bieden en cardio- en bodybuilding-elementen bevat om dit te bereiken. 

De professionals van Gym Company presenteren een zorgvuldige en verfijnde selectie van Crossfit-opties voor thuis. Van trainingsstations tot power racks, squat stands, bars en functionele schijven en zelfs accessoires, al onze producten helpen je het meeste uit jouw Crossfit-sessies te halen.

Onze Crossfit-machines zijn een aanpassing van de beste fitnessapparaten. Omdat Crossfit zo'n veelzijdige training is, heb je verschillende soorten apparatuur nodig: alles wat je nodig hebt voor een complete Crossfit-training vind je hier. Crossfit is een echt effectieve sport om jezelf naar je fysieke en mentale grenzen te duwen. 

Functionele training is ontworpen om je in het echte leven te helpen, dus waarom zou je het niet in je trainingsroutine opnemen?

Bekijk ons volledige assortiment functionele trainingsapparatuur, of neem contact met ons op om de beste apparatuur voor je te vinden.